Selamat Datang

Selamat Datang ke Blog Kompang Cenderawasih. Blog ini baru diterbitkan pada 26 April 2011 . Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Sila klik like @ tinggalkan komen anda. Kepada sesiapa yang ingin mengetahui dengan labih lanjut berkenaan kumpulan kami sila hubungi kami untuk penerangan lanjut. Terima Kasih di atas sokongan anda....

Jangan Lupa Klik Like Dan Share Dengan Rakan-Rakan Anda Di Facebook Dan Twitter

Meh try nyanyi bersama-sama...



Joget Kelantan - Nora



Darilah Tumpat ke Kota Bharu
Niat di hati nak beli udang
Sungguh menarik tari Melayu
Seni asli indah di pandang


Lenggang lenggok rancaknya tari
Joget Kelantan nama diberi
Pusing kanan dan pusing kiri
Ramailah ramai kita menari


Sampai di pasar beli sutera
Hajat nak buat kain basahan
Memangnya tinggi budaya kita
Biarlah kekal mudah-mudahan
( 2X )


Lenggang lenggok rancaknya tari
Joget Kelantan nama diberi
Pusing kanan dan pusing kiri
Ramailah ramai kita menari


Kain sutera sudah dibeli
Bila menari buat selendang
Lemah dan lembut tangan dan kaki
Senyum meleret badan melenggang
( 2X )


Lenggang lenggok rancaknya tari
Joget Kelantan nama diberi
Pusing kanan dan pusing kiri
Ramailah ramai kita menari


nielah lagu yang akan kami bawa...
okay tak...

Read More

Sibuk and Buzy,,,,

mula minggu nie memang sebuk sesangatlah... :


1. Latihan kompang bergabung dengan koir membawa lagu HIJAU - Zaibnal Abidin


2. Latihan kompang untuk Pertandingan di Dataran Merdeka pada 1 April 2012 sama dengan 
    Latihan kompang untuk perarakan masuk ke dalam MBOR.. 


pergh..... bisaaaa

Read More

Training Kompang...

      Pada malam nie 04 mei 2011, kelab kami menjalankan aktiviti mingguan...iaitu latihan kompang. Walaupun kedatangan ahli pada malam tadi berkurangan tetapi latihan tetap diteruskan... Demi CENDERAWASIH. Kebanyakan ahli ade yang bercuti...

     Malam ini pada asas hanyalah untuk membincangkan mengenai jemputan untuk bergabung dengan pancaragam pusat bersempena H.U.T di Butterworth. Perbincangan lebih kepada status ahli yang semakin berkurang. 

     Setelah berbincang dengan Penaung Kelab, kata putus pun dah dapat....so apa lagi baluuunnnnn..... semua yang datang malam nie... tangan nyer dah gatal. Maklumlah seminggu sekali baru dpt tepuk kompang.. Tu yang gian.... Dapat gak den rakam 2 video...

nak tengok gi kat (0_0)

Read More

04 mei 2011 latihan kompang sekolah

latihan kompang sekolah


....tengah training memalu sambil menyanyi....

....kiri kanan kiri....

....yang paling kanan ..kompom salah pukul....

Read More

Latihan seterusnya..

Latihan Ke-2

video
sumber dari: Kompang

Read More
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...